Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

akaja

16. 12. 2011 16:03
Uvaříme se........

Uvaříme se ať nám vládnou modří či oranžoví. Modrý nebo oranžový kapitalismus nás uvaří stejně, Možná, že u toho oranžového to bude trvat déle. Systém, SYSTÉM je špatný. Systém, který produkuje nezaměstnané, bezdomovce, systém kde je na prvním místě zisk, systém založený na podvodu a lži, systém ve kterém  hromadí bohatství ti otrlí, všeho schopní je špatný a je třeba ho změnit!!!!!!!!.

Předpokládám, že kapitalističtí jásači příspěvek odsoudí, nadají mi do komunistů, pošlou mě na Kubu či do Koreje, Kapitalistický systém však nyní ukazuje svou nelidskost, Lidé mají k sobě dál a jsou v tom podporováni propagandou sobectví, egoismu. Musí dojít opravdu k tomu, že přestane existovat tak zvaná střední třída.  Bude jen skupinka bohatců (cca 5%)  skupina (cca 10%) sloužící k udržování bohatství těch bohatců tím, že bude ostatní všemi prostředky krotit a případný odpor likvidovat. Ostatní (cca 85%) budou jen otroky a budou rádi, že jim dovolí žít.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

16. 12. 2011 16:25
Re: Uvaříme se........

a mohu se zeptat, co ma podle vas byt na prvnim miste, kdyz ne zisk ? z jakeho duvodu vy chodite do prace, kdyz ne kvuli penezum ? a pokud byste nahodou prodaval napriklad nemovitost, auto, pozenek nebo cokoliv jineho podle ceho byste vybiral z nabidek, kdyz ne podle ceny ?

1 0
možnosti

sisemen

16. 12. 2011 9:58
Schlimbachův ekonomický systém (SES)

je jediným možným, nekrvavým, řešením současné situace.

Systém musí sloužit občanům, nikoliv naopak!

Práce je kolem nás dost a dost, lidí, kteří ji mohou udělat také, dost je zdrojů (materiálu) i strojů na její zhotovení. Jediným problémem jsou - PENÍZE na její zaplacení. A zde je potřeba hledat zakopaného psa. Odstraňme banky a jejich nesplatitelné úroky a bude většina problémů vyřešena.

více na http://www.ekonomickareforma.cz

0 0
možnosti

ahaswer

16. 12. 2011 11:53
Re: Schlimbachův ekonomický systém (SES)

Nějak mi to připomíná závěrečnou píseň z filmu "Pekařův císař".

0 0
možnosti

Glock Mark XX

16. 12. 2011 9:16
Milý pane Pániku

1/ Ve Waldsassenu je ALDI

2/ Na Ypsilonce je Tank ONO

3/ DPH se platí vždy, jen pro neplátce se nevyčísluje. Zeptejte se v Prefě v účtárně.

4/ Finanční (bankovní) krize se ČR a českých bank nedotkla. Kalouskův výrosk se týkal bankovní krize, u nás žádní Lehmani nebo AIG nebyli.

5/ Co se děje, že začínáte s politikou i na blogu? To už nejste v KVV ČSSD?

0 0
možnosti

Karl Novak

16. 12. 2011 8:25
Vyšší zdanění bohatých je ekonomický diletantismus..

Je to jednoduše neznalost reality. Již teď operuje značná část kapitálu u nás z daňových rájů. Účinkem "zdanění bohatých" bude, že další lidé se odstěhují za Bakalou do Švýcarska a daňový výnos poklesne. Skutečně bohatí lidé, jako Bakala ,u nás daně neplatí již dnes. Při zvýšení daní by odešli i ti "méně" bohatí.

Vzpomeňme si na Kalouskův experiment se zdražením nafty. Nafta zdražila, prodalo se ji méně a stát vybral na daních z nafty méně peněz.

1 0
možnosti

ahaswer

16. 12. 2011 7:33
Žába

Postupné ohřívání žáby je o tom,kdy si ohřívaná žába uvědomí,že se s ní děje něco nepatřičného.Jde o to uvědomění a následnou schopnost-sebezáchovný pud,reflex udělat něco pro svou záchranu.Myslím,že tento populární příměr nepasuje na současnou situaci v ČR a stav obyvatelstva.Lidé si uvědomují,že se s nimi děje něco nepatřičného,v tom mají před žábou náskok.Jenže na rozdíl od žáby za prvkem uvědomění nenásleduje automaticky sebezáchovný prvek. Český člověk (možná i slovenský, polský a kdovíjaký) trpí chorobou stádnosti a potřebuje vůdce.On nevyskakuje ze sklenice-nevyjadřuje občanskou nespokojenost.Možná je to i tím,že je již mnoho let masírován falešnou politickou propagandou,že v demokracii se lid projevuje výhradně prostřednictvím politických stran a občanská angažovanost je nežádoucí a nesystémová.Možná i tomu je možné přičítat současné přiklonění mas k Babišovi a jeho angažovanosti v politice.Masy občanů-stádo v něm vidí vůdce-spasitele a směřují za ním.Může to být lepší-horší???

0 0
možnosti

Karl Novak

16. 12. 2011 9:15
Re: Žába

I kdyby se lidé angažovali jenom prostřednictvím politických stran, stačilo by to.

Lidé ovšem pořád volí ty samé politiky a strany, které selhaly a selhávají. Je těžko pochopitelné, proč lidé volí stále ODS a ČSSD.

Druhým problémem je, že lidé nečtou programy stran a kandidátky. Jinak by nevolili recyklované politiky ze strany TOP 09. VV neměly žádný program, zákonitě tedy zklamaly, ale způsobili přece jenom trochu rozruch.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS