Andalusie, země slunce a památek

19. 08. 2009 22:03:16
"Život se má žít- nejenom pořád někam zdrhat," napadlo mě při pohledu na obyvatele Andalusie vychutnávající si odpolední kávu a spokojeně jsem se protáhl. "Tak tady jsme správně," prohodil jsem ke zbytku osazenstva naší premiérové výpravy. A nebyla to výprava ledajaká...

DSC01733.JPG

 

Spojila nás společná vášeň. Motorky. Bikeři celého světa spojte se. Náš cíl nebyl tak ambiciózní. Jen parta chlapů co se chce pořádně projet. A pořádně si to užít. A Andalusie.

Bylo nás pět. Vlastně šest, ale Béďa neodolal a odmítl nasednout na mašinu až ve Španělsku. Nezbývalo, než mu popřát šťastnou cestu a určit místo setkání ve Španělsku. Sledovali jsme ho bez lítosti. Člověk musí znát svoje hranice a my jsme se ty naše chystali otestovat až za Pyrenejským pohořím.“ Brzo se uvidíme, Béďo“

DSC01716.JPG


Motorky jsme do cíle převezli autem. Španělsko bylo dechberoucí. Zatímco pohled na španělskou krajinu v okolí Malagy nás okamžitě nabudil na projížďku, hbitost a rychlost zlodějíčků u benzinky nás přivedly v úžas. Úžas stál naše dva parťáky 1000eur a všechny doklady.

DSC01898.JPG

 

Při projížďce do hor jsme navštívili jedno z nejstarších měst: Ronda. Město z 10.-11.stol je víc než tipem na zastávku na občerstvení. Obraz dvou starých částí města na skalách spojených vysokým mostem vás nenechá na pochybách, že se zde setkáváte s historií Evropy.
A kdybyste si toho náhodou, při opojení z jízdy, nevšimli, starověké římské viadukty vám to přesvědčivě připomenou.

DSC01913.JPG

 

Granada.Bílá, zářivá. Březnová teplota mínus tři stupně při odjezdu z Chebu se tady zdála stejně neskutečná jako fakt, že sangrie v místních hospůdkách byla pokaždé jiná a pokaždé skvělá.
Cesta dál na jih, k Gibraltaru pro nás byla potvrzením, že i cesta může být cíl. To proč všichni bikeři znovu nasednou na mašinu a vyrazí kam se jim zrovna chce a za čím se jim zrovna chce. Třeba za svobodou, za svobodou nejen na silnici, ale i v hlavě.

DSC01808.JPG

 

Jak se blížíme k Gibraltaru míjíme tucet starých městeček a v každém z nich by stálo za to zastavit. Kvalitní silnice, díky kterým můžete přidat plyn, pomáhají překonat pokušení najít si důvod k další zastávce.
Gibraltar, s kratičkou přistávací dráhou utvořenou násypem do moře, je místem, kde se Středozemní moře přetlačuje s Atlantikem. Zdá se, že nerozhodně, což nemůžeme říci o nás a času.

DSC01920.JPG

 

Vracíme se a vstřebáváme atmosféru Andalusie, která v nás zanechává dojem ráje motorkářů. Naše 2000km dlouhá jízda končí. Neochotně se loučíme s vřelostí místních obyvatel, vynikající španělskou kuchyní a pocitem z jízdy. Možná to byla výprava trochu ledajaká, ale byla skvělá.

Autor: Jakub Pánik | středa 19.8.2009 22:03 | karma článku: 23.38 | přečteno: 3269x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Vaverka

Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie

Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.

29.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Martin Faltýn

Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko

Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.

29.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.93 | Přečteno: 490 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 584 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.59 | Přečteno: 234 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...